Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

45 χρόνια από την δολοφονία του ήρωα

Σήμερα συμπληρώνονται 45 χρόνια από την δολοφονία του ήρωα , του κομμουνιστή, του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ! 9 Οκτώβρη του 1967 ήταν όταν η CIA μαζί με τον στρατό της δικτατορικής κυβέρνησης τον εκτέλεσαν σε ένα δημοτικό σχολείο της Λα Ιγκέρα της Βολιβίας! Αποτέλεσε στόχος για πολλούς,κυριότερα στόχος των Αμερικανών που έβλεπαν τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να ξυπνάνε,και να ξεσηκώνονται ενάντια στις φιλοαμρικανικές δικτατορίες.
Όμως τι και αν τον σκότωσαν, τι και αν μας τον στέρησαν αυτόν τον ήρωα!Οι άνθρωποι δεν είμαστε μόνο ύλη για να μας γκαζώσεις με σφαίρες και να τελειώνεις!Οι άνθρωποι είμαστε πνεύμα, ιδέες!
Και το πνεύμα και οι ιδέες μας  είναι αλεξίσφαιρες, έτσι και ο Τσε αν και υλικά νεκρός έγινε πιο δυνατός,πιο επικίνδυνος για τους εχθρούς του! 
Σήμερα ο Τσε πέρα από  είδωλο είναι ακόμα στόχος!Το εκμεταλλευτικό σύστημα προσπαθεί να τον κάνει ένα σύμβολο αποκομμένο από αυτά που υπηρετούσε, θέλουν να τον μετατρέψουν σε ακίνδυνη σημαία!Δημιουργούν ακόμα γεγονότα φαντάσματα μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των νέων!
Σε μεγάλο βαθμό τα έχουν καταφέρει να τον κάνουν απλά μια εικόνα σε μια μπλούζα!Πολύ τον φοράνε λίγοι όμως ξέρουν ποιόν φοράνε!
Δυστυχώς για τους κυρίους αυτούς  όμως υπάρχουμε και εμείς που δεν τον ξεχάσαμε!Έχουμε δείξει και  σε άλλους νέους τι ήταν στα αλήθεια, πώς έζησε και πώς έδρασε, και συνεχίζουμε!Γιατί συνεχίζουμε ότι εμπόδια και να μας βάλουν μέχρι την νίκη! 
Όχι στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο! 24 σχόλια:

 1. Φίλε μου η λατρεία σου για το είδωλο σου σε κάνει να ξεχνάς ότι στη Βολιβία κανείς χωρικός ή άνθρωπος που θεωρητικά έπρεπε να τον υποστηρίξει,δεν το στήριξε και αυτό όχι από φόβο προς το καθεστώς!Χωρίς να αγνοώ το γεγονός ότι ήταν τίμιος,δεν ειναι κάθε επανάσταση καλή και κάθε εξέγερση δίκαιη!!
  Το ζήτημα δεν είναι να γίνει επανάσταση,το ζήτημα είναι να διαλύσουμε τις αιτίες της αδικίας και όλων των συν αυτής φαινομένων,και αυτά δεν είναι οικονομικά για να περιορίζονται σε μια αναδιανομή αγαθών,αλλά πνευματικά πρωτίστως!Για να στο πω απλά,όσο ο άνθρωπος υποφέρει από τα πάθη του ότι σύστημα και να βάλεις θα τον διαφθείρει,οπότε δεν είναι λίγο μάταιο να θέλουμε να επαναστατήσουμε χωρίς να έχουμε κατανικήσει τα πάθη μας;

  Σε χαιρετώ στα βιαστικά φίλε μου!:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε επανάσταση είναι καλή και δίκαιη εάν επαναστατήσεις, αντιδράσεις σε κάτι που σε καταπιέζει(ότι και να είναι) με οποιοδήποτε χ , ψ τρόπο!
   Συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι άνθρωποι, αλλά αυτό δεν το κάνει ούτε ένα κόμμα, ούτε ένα πολιτικό σύστημα αλλά εμείς οι ίδιοι, αρά φαντάζομαι ότι τα σκέφτηκε αυτά τα πάθη αλλά ,σωστό ή λάθος, πίστεψε ότι μέσα από το πολιτικό σύστημα που υποστήριζε θα το κατάφερνε!

   Διαγραφή
  2. Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά υποχρεώσεις βλέπεις !

   Διαγραφή
  3. Έντι κάνεις ένα μικρό λαθάκι εδώ...
   λες ότι πρέπει να αντιδράσεις... με οποιοδήποτε τρόπο.
   θεωρείς δηλαδή σωστή μια αντίδραση τύπου Χρυσής Αυγής, με ωμή βία;
   πολλές φορές έχουμε δίκιο,
   αλλά το χάνουμε
   όταν το χειριζόμαστε με λάθος τρόπο.
   (αν και οι χρυσαυγίτες είναι του συστήματος...)
   Εκεί είναι που φαίνονται οι επαναστάτες. Όταν ξέρουν να χειρίζονται σωστά τις καταστάσεις χωρίς από επαναστάτες με λόγο να γίνονται κάποιοι που απλώς επιζητούν την αντίδραση και τη βία.
   ...
   Και σήμερα σε μια τέτοια εποχή δεν χρειάζεται να γίνει μια επανάσταση του παλαιού τύπου, πάμε όλοι στον δρόμο. Είμαστε σε μια κοινωνία που όλα πλέον εξελίσονται πολύ γρήγορα, όλα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή και εδώ είναι που πρέπει να επιζητήσουμε κάτι παραπάνω από αυτά που μάθαμε. Να χρησιμοποιήσουμε το πιο δυνατό όπλο που έχουμε! Την σκέψη μας!
   Να "χτυπήσουμε" εκεί που δεν θα μας περιμένουν, αλλά βέβαια πρέπει όλοι να ξέρουμε τον λόγο που το κάνουμε και τι θέλουμε να κάνουμε. Γιατί με το να ανατρέψεις κάτι και μετά να μην ξέρεις τι να τοποθετήσεις στο κενό, ίσως να είναι χειρότερα, και ίσως και να σε μισήσουν και αυτοί οι ίδιοι που είχες δίπλα σου γιατί πιθανόν να πιστέψουν ότι τους εξαπάτησες...
   Το ερώτημα όμως για εμένα είναι:
   είμαστε μια γενιά που ξέρουμε τι θέλουμε
   και πως θα το πάρουμε
   ή απλώς θα ακολουθούμε την ιστορία
   και όπου μας βγάλει;

   Διαγραφή
  4. Κάνεις αρκετά λάθη αγαπητέ φίλε!Δεν έιναι κάθε επανάσταση καλή και δίκαιη!Αν είναι έτσι η επανάσταση του Μουσολίνι στην Ιταλία το 1922 ήταν καλή και δίκαιη ή το αποτυχημένο πραξικόπημα του Χίτλερ το 1923 στη Βαυαρία ήταν καλή και δίκαιη γιατί επαναστάστησαν κατά κάτι που θεωρούσαν ότι τους καταπίεζε!Η έννοια της καταπίεσης έιναι κάτι το σχετικό!Εμένα μπορεί να με καταπιέζει το αξίωμα ότι δε πρέπει να σκοτώνω τους συνανθρώπους μου!Δε το γουστάρω,είμαι ένα κυνικό καθίκι,τι σημαίνει ότι αν επαναστατήσω θα με υποστηρίξεις;Καταλαβαίνεις λοιπόν το ανυπόστατο του ισχυρισμού σου;;Μπορεί αυτό που κάποιος να θεωρεί ότι τον καταπιέζει να είναι καλό και αυτός που αντιδρά να ναι λάθος!
   Για παράδειγμα,αφού πιάσαμε λατινική αμερική,στη Νικαράγουα όταν Κέρδισαν οι Σαντινίστας το δικτάτορα της χώρας μετά από λίγο αντιμετώπισαν μια εξέγερση από πρώην υποστηρικτές του δικτάτορα.Ποιος έχει δίκιο;Οι αριστεροί,ιδεολογικοί ακόλουθοι του Τσε γκεβάρα, ή αυτοί που εξεγέρθηκαν;Δε γίνεται να έχουν και οι δίκιο και να συγκρούονται!Επομένως ή θα είσαι με τον έναν ή με τον άλλον.Σύμφωνα με αυτά που εσύ ο ίδιος είπες θα φανταστώ ότι είσαι με αυτούς που εξεγέρθηκαν κατά του καθεστώτος των Σαντινίστας διότι εξέρθηκαν επειδή καταπιέζονταν οπότε έχουν δίκιο και επομένως δεν υποστηρίζεις και δεν πιστεύεις στο ίδαλμα σου τον Τσε Γκεβάρα αλλά τον αποκυρρήσεις και τα λόγια σου υπέρ του είναι απλά η μόδα του και τίποτα βαθύτερο.Λίγο παρανοικο δε σου φαίνεται το όλο θέμα;

   Διαγραφή
  5. α, γιατί λέω αφού κι εγώ αυτό πιστεύω...
   :)

   Διαγραφή
  6. Ρας και Ξύλινε μπορεί να κάνω και λάθος!Και να έχετε δίκιο!
   Αλλά η επανάσταση του Μουσολίνι και του Χίτλερ δεν οδήγησαν σε μια βελτίωση της ζωής των λαών αυτών!Άρα εκεί ξεχωρίζει το εάν ήταν καλή η όχι!
   Τώρα για τους σαντινίστας μεγάλη ειρωνεία να επαναστατούν εναντίον τους αυτοί που είχαν την κυβέρνηση, δεν νομίζεις! Αυτό δεν είναι από καταπίεση αλλά από το συμφέρον της τσέπης τους και της τσέπης των Αμερικανών που και εκεί έστειλαν υποστήριξη στους δικτάτορες!
   Των Σαντινίστας από την άλλη ήταν καλή αφού έφερε καλά αποτελέσματα στην διαμόρφωση της χώρας εάν δεν κάνω λάθος!

   Και κάπως έτσι θεωρώ και εγώ μια καλή επανάσταση! Και ίσως ναι αν ήταν ανάγκη θα θεωρούσα καλή μια επανάσταση που θα γινόταν ενάντια στο πολιτικό σύστημα για το οποίο πέθανε ο Τσε εάν αυτό καταπίεζε τον λαό και μετά την επανάσταση γινόταν μια αλλαγή προς το καλύτερο!Ναι για αυτό τον λόγο θα πήγαινα κόντρα στον Τσε,για την καλύτερη ζωή των ανθρώπων (γιατί δεν είμαι ο Τσε, αυτός ο άνθρωπος μου δίδαξε πολλά για αυτό είναι και το είδωλό μου , αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε ίδιοι, παίρνω από αυτό ως θα με βοηθήσουν να βοηθήσω για ένα καλύτερο μέλλον)! Δεν είναι μόδα Ρας έτσι νιώθω τουλάχιστον, αλλά εσύ μπορεί να βλέπεις κάτι που εγώ δεν μπορώ!
   Επίσης τον έχω ως είδωλο γιατί θα έκανε μια χώρα να μην έχει ανάγκη μια επανάσταση γιατί δεν θα καταπίεζε τον άνθρωπο!

   Ξύλινε το ίδιο και η Χ.Α δεν ξέρω κατά πόσο η αντίδρασή τους θα αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο και πόσο κατά το χειρότερο! Αλλά φαντάζομαι από την στιγμή που απαγορεύουν θεατρικές παραστάσεις προς το χειρότερο θα πάει!
   Τέλος δεν είμαστε γενιά που ξέρουμε τι θέλουμε όχι στην πλειοψηφία τουλάχιστον!

   Διαγραφή
  7. Αγαπητέ μου νομίζεις!Όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία υπήρχαν 6 εκατομμύρια άνεργοι,δηλαδή σχεδόν 50 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είχαν καμία διέξοδο!Το 1939 ζήτημα να υπήρχαν κάποιοι!Δε βλέπω κάτι το κακό εδώ!
   Ο Μουσολίνι όταν ανέβηκε η Ιταλία ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης!Μετά από λίγα χρόνια όμως η Ιταλία θεωρούνταν μια ισχυρή δύναμη,παράδειγμα για τις άλλες χώρες!
   Οπότε σύμφωνα,πάντα με το δικό σου συλλογισμό,οι επαναστάσεις ήταν καλές και απλά υπάρχει αντίφαση στα λεγόμενα σου!
   Δεν επαναστάτησαν μόνο οι παλιοι άνθρωποι της κυβέρνησης,αλλά και δυσαρεστημένοι από το νέο καθεστώς και ινδιανικές φυλές που καταπιέζονταν και από του δύο!Οι άνθρωποι απλά εκμετταλεύτηκαν τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ που ταυτίζοτναν με τα συμφέροντα τους!Αν το πάμε έτσι και οι Σαντινίστας χρηματοδοτήθηκαν από τη Κούβα,σίγουρα,και την ΕΣΣΔ!!Αν,πάλι με το δικό σου συλλογισμό,έγινε έτσι τότε η επανάσταση ήταν βαλτή και καθοδηγούμενοι από τις τσέπες και τα συμφέροντα κάποιων άλλων!
   Στην αρχή ναι,αλλά η κακή διαχείριση πάλι σε κρίση οδήγησε!

   Δε γίνεται να γίνονται συνεχώς επαναστάσεις!Καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός έτσι δε το καταλαβαίνεις;Διασπείρεται μίσος και ποτέ δε θα υπάρξει ειρήνευση και συμφιλιώση!Είσαι τόσο υπερμαχος του θανατου δηλαδη;Και επιπλέον θα σε ρωτήσω εγώ τι είναι καταπιέση.Καταπιέση για τη Χρυσή Αυγή είναι η ύπαρξη του ΚΚΕ,τι σημαίνει ότι αν εξεγερθεί θα είσαι μαζί του;;Δεν καταλαβαίνεις πόσο σχετικό είναι αυτό που λες;;;

   Αγαπητέ μου φίλε έχει μυθοποιήσει ένα πρόσωπο και για αυτό δε μπορείς να το κρίνεις σωστά!ΤΟν μύθο ή τον δέχεσαι ή τον απορρίπτεις!Ενδιάμεσο και γκρί σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει.Ο Τσε Γκεβάρα ήταν άνθρωπος,όπως εγώ και εσύ,ισότιμος και έχει κάνει μαλακίες και κακίες όπως όλοι μας!Και θα στο θέσω κάπως έτσι!Ας υποθέσουμε ότι πρόσφερε κάτι σε κάποια ανθρώπινη κοινότητα.Ας υποθέσουμε ότι ήταν καλό αυτό ου πρόσφερε.Ποιο είναι το αποτέλεσμα;;Να έχει γίνει αποτέλεσμα εμπορίου ενώ αυτά που προσέφερε να έχουν σβήσει!Τουτέστιν δεν ήταν αποτελεσματικά και η ίδια η κοινωνική πρακτική,το ίδιο το κοινωνικό σώμα τα έβγαλε από μέσα της!ΑΝ το είχε πραγματικά ανάγκη αυτό το πράγμα δεν θα τον πετούσαν!Θα μου πεις ότι τον πολέμησαν και κτλ κτλ κτλ!Θα σου πω εγώ πως και πάλι αν κάτι βρίσκει πάτημα στις ψυχές των ανθρώπων δεν εξαφανίζεται όσο και να το κυνηγήσεις,πχ ο Χριστιανισμός με την ορθόδοξη έκφραση και όχι με την ρωμαιοκαθολική,δυτική κτλ!

   ΤΟ πρόβλημα στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν είναι επουδενί η καταπιεση!Ξέρεις πόσες κοινωνίες έχουν αφεθεί με τη θέληση τους να καταπιέζονται,πάντα με τη δική σου οπτική;Πάμπολλες!Επομένως κάπου αλλού σκαλώνει το πράγμα!Μήπως είναι ο ανθρώπινος εγωισμός και η κοινωνική αδικία που προκύπτει από αυτόν;;Δε ξέρω!

   Αυτά τα λίγα!Να ξέρεις ότι όλα αυτά στα λέω για καλό!:)
   Απλά βγες λίγο από τις ιδεολογικές σου σταθερές και προσπάθησε να κρίνεις τα πράγματα όσο αμερόληπτα σου επιτρέπει η ανθρώπινη φύση!:)

   Σε χαιρετώ φίλε!:)

   Διαγραφή
  8. http://el.wikipedia.org/wiki/Επανάσταση
   ...
   Η Επανάσταση όμως σημαίνει και τις περισσότερες,
   αν όχι όλες, τις φορές
   πως θα χυθεί και αίμα.
   Πρώτα από όλα όμως πρέπει να γίνουν όλες οι κατάλληλες ενέργειες,
   έτσι ώστε να "επιτευχθεί" μια ισορροπία
   στην κοινωνική πρωτίστως, και οικονομική κρίση,
   για να πούμε πως,
   απέτυχαν όλες αυτές οι προσπάθειες για πάμε
   σε μια εξέγερση και μια επανάσταση.
   Άλλωστε δεν έχουμε δικτατορία.
   Η κυβέρνηση αυτή του Σαμαρά, του Βενιζέλου, και του Κουβέλη έχει το 52% περίπου των ελλήνων. Το άλλο 8% έδωσε δύναμη στην Χ.Α. και μιλάμε για ένα 60% που έχει επιλέξει αυτήν την κατάσταση. Οπότε θα κάνουμε μια επανάσταση ενάντια σε εμάς τους ίδιους; Η μήπως ένα 30% στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα "παλέψει" με το 60%;
   Αλλά να βάλουμε και άλλους παράμετρους;
   Πόσοι θα ξεσηκωθούν από όλον τον ελληνικό λαό, για μια οργανωμένη επανάσταση; Το 5%, που ίσως να είναι και το ΚΚΕ (αν και κάποια πράγματα δεν μου αρέσουν στο ΚΚΕ, και είμαι εντελώς κάθετος); Άντε βάλε άλλο ένα 5% να το κάνουμε 10%. Και ποιος θα πει πως το 10% μπορεί ποτέ να εναντιωθεί στο 90% και να ονομάσει αυτήν την εναντίωση επανάσταση;
   ...
   Το θεωρώ πολύ άκυρο να μιλάμε τέλος πάντων για επανάσταση. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει πρώτα να γίνουν, και το ξανά είπα. Αλλά επίσης δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε μονόπλευρα όλη αυτήν την κατάσταση και κρίση. Έχουμε μια πολύ μεγάλη κοινωνική, πολιτισμική, ηθική, πνευματική κρίση και κρίση αξιών. Όλα αυτά δεν πρέπει να λυθούν; Μήπως να λύσουμε πρώτα όλα αυτά και μετά μήπως το νερό μπει στο αυλάκι;
   ...
   Δεν θυμάμαι ποιος το είπε, εγώ πάντως δεν το είπα σίγουρα, αλλά αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου, κι ήδη έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα!
   ...
   Υ.Γ. Χαίρομαι που πάντως 3 άτομα, που ηλικιακά πρέπει να μην πλησιάζουμε σε άθροισμα τα 60, κάνουμε μια τέτοια κουβέντα κι ακούμε (διαβάζουμε) την γνώμη του άλλου, με καλή πρόθεση και διάθεση για μια εποικοδομητική κουβέντα.

   Διαγραφή
  9. Ρας υπήρξε και η άλλη όψη όμως του νομίσματος στον Χίτλερ!Οι δολοφονίες και οι εκτελέσεις που έκανε, δεν ήταν λίγες, και έπειτα ο πόλεμος σε όλη την Ευρώπη με ακόμα περισσότερες!
   Σου το λέω έτσι απλά εάν ο Χίτλερ δεν είχε κάνει ότι έκανε και είχε μείνει στο να ανεβάσει την οικονομία θα ήταν μια πολύ καλή επανάσταση ! Η μήπως κάνω λάθος;
   Συμφωνώ ότι δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς επανάσταση άλλωστε δεν νομίζω να ανέφερα κάτι τέτοιο!
   Ίσως να είναι αρκετά γενικά αυτό που αναφέρω!Τώρα το πως το ΚΚΕ καταπιέζει την Χρυσή Αυγή θα ήθελα μια περαιτέρω εξήγηση!

   Μα γιατί κοροιδευόμαστε μεταξύ μας αγαπητέ μου φίλε εάν δεν ψάξεις μόνος σου κανείς δεν θα σου πει τίποτα περαιτέρω από το ότι είναι απλά μια εικόνα σε μια μπλούζα!Και φυσικά ξέρεις σε τι εποχή ζεις! Ζεις σε εκείνη που μέχρι να πάνε πανεπιστήμιο η συντριπτική πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται για το πως πάει η χώρα του, όχι να μάθει τι καλό έκανε ο Τσε 50 χρόνια πριν στην άλλη άκρη της γης!

   Πάντως δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να παραδεχτώ ότι όντως δεν είναι όλες οι επαναστάσεις καλές και δίκαιες!

   Αν δεν έβγαινα από τις ιδεολογικές μου σταθερές πίστεψέ με αυτή την στιγμή δεν θα κάναμε καν αυτή την κουβέντα!

   Χαιρετώ Ρας !

   Υ.Γ Ξέρεις πιο πολύ με ενδιαφέρει η συζήτηση παρά το εάν στο τέλος θα καταφέρω να δείξω ότι η γνώμη μου είναι σωστή ! Πάντα με επιχειρήματα!

   Διαγραφή
  10. Ξύλινε νομίζω ότι είναι ευρέως γνωστό ότι σε μια επανάσταση θα χυθεί αίμα!
   Συμφωνώ με αυτό που λες ότι δεν έχουμε δικτατορία άρα έχουμε την επιλογή να καταφύγουμε και σε άλλες επιλογές πριν την επανάσταση!
   Μα φυσικά και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, μια επανάσταση πρέπει να υποστηρίζετε τουλάχιστον από το 51% του λαού!Δηλαδή πλειοψηφία!Καλέ γιατί το μπερδεύεις το ΚΚΕ πάλι!Και αυτοί να είσαι σίγουρος πως αν δεν πάρουν την πλειοψηφία δεν θα κάνουν καμία επανάσταση!
   Βρε δεν είπαμε να γίνει ντε και καλά επανάσταση η κουβέντα ξεκίνησε για το εάν είναι πάντα δίκαιη και καλή ή όχι!

   Ναι και πάλι θα συμφωνήσω ότι πρέπει να αλλάξουμε εμείς πρώτα!

   Υ.Γ όπως είπα και στον Ρας πιο πάνω αυτό είναι πιο σημαντικό! Η συζήτηση που κάνουμε! Άλλωστε εγώ τουλάχιστον την έχω ανάγκη! Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την τριβή με τις απόψεις των άλλων!
   Χαιρετώ αγαπητέ μου φίλε!
   Κανένα ποίημα πότε θα δούμε;

   Διαγραφή
  11. Τον πόλεμο δεν τον έκανε ο Χίτλερ,ο πόλεμος ήταν συνέχεια του πρώτου παγκοσμίου!!Ο Χίτλερ ήταν η αφορμή!Οι γερμανοί ετοιμάζονταν για πόλεμο και πριν τους Ναζι!!Έχω πολλά στοιχεία για αυτό!όσο για τα άλλα που μου λες θα σου πω ότι ήταν το απαραίτητο τίμημα που έπρεπε να πληρώσουν οι άνθρωποι για την ουτοπία του Ναζισμού!!Όσο κυνικό και να σου ακουστεί δεν με απασχολεί και πολύ διότι σου πα όσο υπάρχουν πάθη αυτά θα συμβαίνουν!
   Αυτό δε μπορώ να στο πω,το πως θα ήταν αν είχε μείνει στην οικονομία,αλλά οικονομία χωρίς τίποτα άλλο δεν είναι τίποτα!

   Όχι η λογική σου το λέει αυτό!Η συνεχής επανασταση προκύπτει από το γεγονός ότι όταν θεωρεί ότι τον καταπιέζουν θα επαναστατεί!Δεν έχει σημασία πως την καταπιέζει το ΚΚΕ!Παράδειγμα σου φερα για να σου δείξω ότι η αιτία της καταπιέσης είναι εντελώς σχετική!Η καταπιέση μπορεί να ισχύσει με βάση κάποια ορθολογικά κριτήρια και όχι με το αν κάποιος θεωρεί ότι καταπιέζεται!

   Δεν είναι θέμα ενδιαφέροντος στη χώρα αυτή!Στο ξαναπα,αν τα επιτεύγματα του ήταν αποτελεσματικά θα τα κρατούσε ασυνείδητα η κοινωνική πρακτική!!Άσε τους άλλους απ' έξω,γιατί θα αρχίσω να βρίζω γιατί σήμερα είδα την αμάθεια και το νταιλίκι σε όλο του το μεγαλείο!!:/

   Σωστό και αυτό!:)
   Αφού συζητάς καλό είναι!:)

   ΥΓ:Εννοείται πάντα με επιχειρήματα!Σιγά μη γίνουμε σαν τα αγρίμια που κυκλοφορούν στη κοινωνία,αριστερά και δεξία!

   Διαγραφή
 2. Πολύ σωστή η άποψη του Ρασκόλνικωφ.
  κι εγώ θαρρώ πως πρέπει να ξέρουμε
  τι πρέπει
  να γίνει
  μετά από έναν αγώνα...
  αν δεν ξέρεις στα ίδια πάλι
  θα γυρίσεις.
  ...
  Έγω ένα στατιστικό στοιχείο θα θέσω,
  που ίσως δείξει
  λίγο πολύ
  τι σημασία έχει ακόμη
  αυτός ο άνθρωπος:
  Απ' τις 28000 προβολές που έχει
  το ιστολόγιο μου συνολικά
  μέχρι στιγμης,
  οι περισσότερες και 2500 είναι
  από αναζήτηση στον Che Guevara.
  45 χρόνια μετά
  αυτός ο άνθρωπος
  είναι "ζωντανός"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα ήταν αληθινός για αυτό έχει παραμείνει έτσι καθ θα παραμείνει!
   Σε γοητεύει η δράση του η ψυχή του!Σε ενθουσιάζει η απάρνησή του να καρπωθεί εξουσία!

   Διαγραφή
 3. εμενα ολη αυτη η εμπορευματοποιηση του με ενοχλει αφανταστα πολυ. τον βρισκεις μεχρι και σε αναπτηρα.

  για τα πιο πανω περι επαναστασης.. παιδια η επανασταση δεν γινεται με λουλουδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το χειρότερο από όλα αυτά είναι να πας σε αυτόν που το έχει να του λες ! Βλέπω και έτσι θαυμάζεις τον Τσε και να σου λέει ποιόν θαυμάζω!

   Όντως δεν γίνεται με λουλούδια γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σε εμποδίσει με κάθε μέσο οδηγώντας φυσικά στον να παρθούν τα όπλα!Αλλά έχουν ένα δίκιο ότι πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς αλλιώς θα είναι αποτυχημένη!

   Διαγραφή
  2. φανή μου, δεν είπαμε για επανάσταση με λουλούδια.
   αλλά αν εγώ έρθω και σκοτώσω την μάνα σου,
   είμαι εγκληματίας, και δεν έχω λόγο να το κάνω.
   Εσύ μετά αν έρθεις και σκοτώσεις εμένα,
   ως τιμωρία ή δικαιοσύνη,
   είναι σωστή η αντίδραση σου;
   ...
   Γιατί άλλο δικαιοσύνη,
   κι άλλο αίσθηση δικαίου...

   Διαγραφή
  3. συμφωνω μαζι σου, αλλα αυτο δεν εχει να κανει με τη λεγομενη 'επανασταση'!

   Διαγραφή
  4. χρειάζεται πού κουβέντα για το τι είναι επανάσταση,
   γιατί ας κάνουμε τα αυτονόητα τελικά
   σε αυτήν την αναθεματισμένη χώρα,
   και βλέπουμε μετά
   αν είναι αναγκαία και μια επανάσταση.
   ...
   αυτό είμαι σίγουρος το ξέρεις:
   http://www.youtube.com/watch?v=5MbpA8PQ6SE
   ο αγαπημένος μου στίχος είναι αυτός:
   [I]Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
   κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
   που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
   αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
   [B]κι επαναστάσεις στ' όνειρά του αναζητεί,
   τον έχω βαρεθεί[B].[I]

   Διαγραφή
  5. Ακούστε και την αρχική εκτέλεση του κομματιου από τη Μαρία Δημητριάδη σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Wolf Biermann.

   Διαγραφή